Horoscop zilnic

luni, 28 decembrie 2015

OFRANDA DE CRACIUN...


Toti credem ca sarbatoarea Craciunului este sarbatoarea bucuriei ,Nu ?
Poate multi din voi ati mers la biserica in ziua de Craciun sa duceti o ofranda , sa daruiti un pachet celor mai nevoiasi ...si eu am facut acelasi lucru ,dar ce surpriza ...ofranda mea nu a fost bine aleasa si nici inspirata ! Ce pacat ...si ma intreb al cui a fost pacatul ?! 
Cu gand curat si inima buna am cumparat de la magazin candelute (acelea rosii) pe care le stiti cu totii .Am luat pachetele si am pornit spre biserica ,mai bine zis spre catedrala ,trebuia sa merg cu ofrandele in locul bine amenajat si pazit de un calugar Am vrut sa aprind candelutele ...un glas deloc duios imi spune :-nu aveti voie cu aceste candelute ...sant chinezarii facute din untura de caine si este pacat sa aduceti asa ofranda
Am facut ochii mari si am zis : POFTIM ?
-Doamna mergeti in catedrala si cumparati candelute
-Si cu aste ce fac?
-Le aprindeti acasa
-Cum acasa?Acasa aceasta ofranda nu mai este facuta din untura de caine ?
-La cimitir doamna
-Adica ?Totul este o mizerie si daca noi cumparam din biserica totul este pur ?
Am fost foarte suparata la ce mi-au auzit urechile si i-am zis calugarului
-Ce fac daca eu nu mai am bani in buzunar sa cumpar din catedrala ?
-Imi pare rau doamna !
O alta voce din multime spune ; cititi doamna anuntul ...este politica bisericii!
Am plecat cu un gust amar si cu pasii parca mergand inapoi spre catedrala ...am cumparat lumanarile care aveau pretul dublu decat cel de la magazin.
Eu am avut norocul sa daruiesc o ofranda ,dar sa nu uitam ca sant multi care nu au un banut sa-si cumpere o paine ,dapai sa cumpere o lumanare .
Cel mai mult ma durut cand mi-a zis calugarul ca ofranda mea, pe care o cumparasem cu atata bucurie ,nu este decat una din untura de caine pe care o pot falosi acasa sau la cimitir Pfuuuu...oare nu-i mai bine sa ne purtam credinta in suflet si sa lasam biserca sa se ocupe de comert ?
Nici nu stiu daca a mai fost sarbatoarea CRACIUNULUI ...de fapt cred ca a fost un mare targ al bisericii! Imi pare rau ,dar rutatea incepe de la cei care isi poarta numele de "presfintiti ,episcopi..."
Nu am spus aceastea din rautate ,am spus-o ca ma durut si nici nu stiu al cui este pacatul ?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu