Horoscop zilnic

sâmbătă, 23 iulie 2016

NIMIC NU DUREAZA O VESNICIE!


Mi-am zis ca totul trece, ca fiecare persoana are dreptul sa se schimbe de la o zi la alta, sa ia decizii , sa regrete mai tarziu , sa iubeasca , sa simta, sa traiasca dupa propriul scenariu si intr-un final sa paraseasca totul… pentru ca e povestea lui !
Fiecare are dreptul sa plece , atunci cand simte ca nu mai poate , cand simte ca nu mai face parte din poveste , cand nimic nu mai conteaza pentru ca nimeni nu va sti cu adevarat ce a fost . Si tocmai pentru ca nimeni nu va sti, va ramane doar povestea noastra !
Mi-am spus ca intr-o buna zi, voi afla raspunsuri multor intrebari , ca timpul va trece si vom trece si noi .Intreadevar ,totul trece … dar oare te vindeci intr-o buna zi ? Nu … defapt raman urme, urme adanci si multe regrete . Mereu vei regreta cate ceva … pentru ca esti om , pentru ca simti si traiesti zi de zi ! Mi-am spus ca vei fi bine acolo unde esti si ca daca ai plecat , nu inseamna ca totul s-a sfarsit ci ca totul se intampla cu un motiv , ca nu sunt nimeni sa judec ce s-a intamplat si ca ar fi mult prea greu sa traiesc o viata dictata de constinta si victimizare .
Mi-am spus ca fiecare avem lectii de invatat , pentru a trai frumos intr-o buna zi si sa apreciem ceea ce este cu adevarat de valoare .Ce este cu adevarat de valoare ? Ceea ce niciodata nu vei putea cumpara cu banii ! Trebuie sa fim constienti ca viata nu poate fi o carte continua cu pagini fericite , am obosi , ne-am plictisi si n-am mai citi pana la sfarsit . Mi-am spus ca poate nu mai am timp sa traiesc , ca poate e prea tarziu sa o iau din nou de la capat iar azi , mi-am dat seama ca defapt niciodata nu este prea tarziu si ca uneori destinului ii place sa repete aceleasi povesti, din nou si din nou… Doar ca de data asta , cu alte personaje .
Cautam protagonisti , asteptam pe cineva sa apara sa schimbe acel peisaj ieftin din spatele tuturor regretelor noastre , tuturor trairilor , ca si cum am fi incapabili sa schimbam singuri povestea . Defapt , nimeni nu apare sa scimbe nimic , singurul care poate schimba ceva , esti doar tu ! Doar tu, decizi pe cine primesti sau nu in viata ta . Tu decizi ce fel de poveste vei trai si cate capitole vei trai dupa bunul plac, sau nu .
Lucrurile frumoase vin exact atunci cand nu te vei astepta , in mod ironic sau incredibil .Totul revine la normal in ziua cand inima bate din nou , cand totul ia o intorsatura inversa desi nu vei sti daca vei putea face fata sau daca esti pregatit pentru un nou inceput . De aici totul depinde doar de tine ! Defapt , totul se invata ,se traieste , se uita . Nimic nu dureaza o vesnicie !

ALEGE, SA FI FERICT !

De multe ori m-am intrebat ce este fercirea ? Si tot de atatea ori am si raspuns , de fiecare data dieferit pentru ca intervenea timpul , cresteam ,ma maturizam ! Intotdeauna , cand auzim cuvantul fericire  ne gandim la o persoana anume , ne gandim la sentimentele care ne leaga de cineva , la trairile frumoase si pana in ultima picatura de viata , tanjim dupa fericire !
Cautam definitii , cautam raspunsuri si asteptam totul pe tava , desi poate uneori nu oferim indeajuns de mult ca sa primim in schimb acest sentiment frumos de fericire … Pentru ca… daaaa!!! Mai intai trebuie sa oferim , ca sa primim acel ceva frumos in schimb !
Iar azi , pot spune cu mana pe inima ca fericirea , e defapt o alegere ! Tu , alegi daca esti fericit sau nu ! Tu , alegi pe cine pastrezi alaturi de tine , cine te va rani sau cine te va iubi . Deseori, confundam fericirea , alergam dupa persoane care nu-si au rostul din simplul fapt ca suntem oamenii si pana in clipa cand invatam sa ne trezim la realitate, suntem sortiti esecului . Alergam dupa BANI, alergam dupa pozitie , uneori ne alegem prietenii cu iscusinta crezand ca vom gasi intreadevar calea spre fericire !
Defapt, fericirea nu o vei gasi niciodata atunci cand o vei cauta , fericirea o vei gasi atunci cand o vei alege ! Fericirea , e alegerea ta atata timp cat esti o persoana echilibrata si constienta de faptul ca nu exista viata , fara sens ci doar oamenii care nu l-au gasit inca !
Totul se petrece in mod ciudat si destul de ironic, uneori ! Lucrurile stau cam asa : Nu poti ajunge niciodata in varful muntelui, cu un singur pas ! Totul este o lupta , pana si alegerea de a fi fericit consta in lupta cu tine insuti . E o lupta grea , nimeni nu a spus ca va fi usor , totul consta in alegerile facute ! ALEGE , SA FI FERICIT !


CUM AR FI FOST ...DACA ?

Precis , fiecare ne-am intrebat la un moment dat : Cum ar fi fost , daca … ?  Raspunsuri ? Doar mici banuieli , nimic cert ! Intotdeauna vom sti momentul in care a inceput totul , dar niciodata ultima clipa . Am invatat ca la un moment dat , deciziile pripite se intorc impotriva ta si ca rabdarea e singura metoda pentru a trai frumos , intr-o buna zi . Cineva , mi-a spus ca nu poti repara raul facut cu un alt rau , trebuie doar sa gasesti o parte frumoasa pentru a te vindeca , pentru a te regasi .
Deseori , ne consolam cu amintiri , ne uitam la poze , ascultam melodia preferata si totusi niciodata nu vom mai fi ca inainte ! Trecutul este o arhiva , o magazie , unde scuturand praful , gasesti si azi si maine si poimaine aceleasi lucruri , mai uzate, mai sterse , dar in fapt…aceleasi ! Trecutul , traieste , e viu , se schimba in functie de ceea ce ni se intampla !
La un moment dat , fara sa vrem , tot ce se intampla in jur , te schimba ! Poate scenariul  care n-ai reusit sa-l duci la bun sfarsit , poate masca ce a cazut in timp ce doreai sa pari altfel decat esti… poate , destinul ce-l scriai in fiecare zi , fara sa te temi de sfarsit , poate ai tintit mult prea sus si ti-a fost frica sa nu cazi sau poate … erai deja jos ! Iar de aici , vezi viata altfel : Cum ar fi fost daca , in locul unui  DA am fi spus  NU ? Cum ar fi fost daca ,in locul persoanei alese , am fi ales alta ? Cum ar fi fost daca , am fi spus cu voce tare tot ceea ce-a ramas doar ganduri ? Cu siguranta , ar fi fost totul diferit !
Se zice ca nimic nu e mai greu , decat sa fi singur in clipe in care ti- ar trebui doar o imbratisare ! Dar , uneori e bine sa fi singur , e bine sa iei o pauza din ceea ce faceai si sa te gandesti cum ar fi fost , daca n-ai fi avut nimic din ceea ce ai azi ? Lucrurile cu adevarat importante nu vor fi niciodata cele pe care le poti cumpara cu bani , ci acele lucruri care te fac sa te simti viu cu adevarat : dragostea , emotiile , imbratisarile persoanei iubite , acele clipe in care ai da orice sa le opresti in loc…
Nimeni si nimic nu se intoarce, toti mergem in directii diferite dar ne vom opri intotdeauna in acelasi loc , indiferent de timp ! Caci , vei ceda de multe ori , te vei simti pustiu fara nici o putere de a merge mai departe , vei simti ca totul este in zadar si ca defapt viata , e doar o lupta cu tine ! Poate nu va mai fi nimic de facut, in unele cazuri … poate doar de plans ! Lacrimile curata , te fac sa te simti ca esti om si ca mereu vei fi tradat , judecat si mintit pentru ca , asta e viata , o lupta cu bune si rele !
Si cum ar fi fost daca , intr-o buna zi ti-ai fi facut curajul sa evadezi acolo unde inima ar fi vrut sa te duca ? Cum ar fi fost daca , in loc sa alegem cu mintea , am fi ales cu inima ? Sau… in loc sa alegem cu inima am fi ales cu mintea ? Indiferent de consecinte… Oare toata povestea ar fi fost altfel ? Cu siguranta am fi schimbat totul : persoanele din jur , sentimentele, trairile … Suntem mereu , intr-o continua schimbare… din cauza deciziilor , din cauza persoanelor din jur si la un moment dat , din cauza noastra pentru ca ne maturizam , pentru ca realizam diferenta dintre realitate si poveste ! Prea tarziu , vreodata sa mai schimbi ceva ? Nu, niciodata nu e prea tarziu …

miercuri, 20 iulie 2016

INCA O ZI...

Si uite asa s-a mai scurs o zi...soarele a mai apus pentru inca o noapte,iar luna pare-a rasari. Stau si ma gandesc la multe lucruri,azi te-am simtit mai aproape de sufletul meu. Azi inima mea a fost plina de dor...Privesc la pasii lasati in urma ,parca sunt in pereche acei pasi,dar la o privire mai atenta sunt pasii mei facuti in doua drumuri diferite,un fel de dute-vino al unui om ce n-are stare si cotrobaie continuu...inca n-am ajuns la destinatia dorita ,darpoate maine voi ajunge.Ce frumos a fost ascuns soarele printre copaci azi ,e obosit si el parca un pic adormit in aceaste zile ,doua la numar ... sant sigura ca nu ne-a uitat ,doar un respiro ne-a dat pentru a ne da un tonus bun .Totul in jur e in nuante placute ochiului ,chiar iti odihneste privirea. Si ma tot uit dupa un nor ... Umbrele se joaca prin preajma mea si par a se ascunde de mine si asteapta sa le caut cu privirea,dar in curand nu le voi mai gasi,se duc pe rand pe rand la culcare. Soarele a apus. E o atmosfera de vis intr-o pura realitate...si stiu ca in cateva ore ai sa vi in vis la mine ! 

luni, 18 iulie 2016

UN PRAF DE GAND


Atatea versuri am in cap
Si totu-n jurul meu e praf
Atatea ganduri ratacite
Dar si cuvinte ...iscusite
Atatea ganduri risipite
Fara sa fie iscalite
Atata timp fara sa scriu
Ce mi-au creat un gol, pustiu
Iubirea azi s-a risipit
Ce mai ramane de iubit?
Cand totu-n jurul meu e praf
Prefer sa scriu...prefer sa tac...

duminică, 10 iulie 2016

PE MARGINE DE CLIPA

Te-as saruta cu buzele ca mierea Purtandu-te in iuresul iubirii Sa nu mai stii nicicand ce e durerea Urcand incet, pe culmea fericirii Atingerea ce-aduce fericire In simturile ce haotic se tot zbat Sa dea sarutului salbatica traire Pe ochii ce-n visare s-au scaldat Arzand cu nerabdare c-o s-apara... El, cel ce dainuie pastrat in amintire Pe margine de clipa, intr-o seara Sarutul i-l voi da...si marea mea iubire!

sâmbătă, 9 iulie 2016

N-AM UITAT SA ...


Plang de dor,de durere.. am plans de neputinta si teama; am plans de fericire si multumire..da ,recunosc ca am plans deseori,dar cum este plansul meu de acum .. ,e incomparabil cu cate am patimit…. in viata !Si totusi… in aceasta durere sfasietoare,simt prezenta lui Dumnezeu care vine printr-o mangaiere, alinare , ca un pansament pe rana deschisa , de la cei de langa mine,de la cei care-mi sunt aproape…iar o dulce imbratisare sau o simpla bataie pe umar, restul fiind tacere…… ma ajuta ! 

IAR SCRIU ...IUBIRE


A venit seara ...si in curand va fi noapte iubitule!
De fiecare data noaptea stelele stralucesc la fereastra mea,aducandu-mi aminte de stralucirea ochilor tai, stralicire ce nu cred c-am sa o pot uita vreodata.
Si acuma dupa atata timp ce a trecut peste dragostea noastra,port in suflet zambetul tau!
Mi-e dor de tine,iubite ! Cand spun aceste cuvinte intreaga mea fiinta tresare.Am crezut eu vreodata ca pot exista asemenea sentimente? Dar aceste sentimente numa cel ce iubeste cu toata fiinta sa,numa cel ce a atins culmile dragostei poate sa le cunoasca. As putea sa spun ca le-am cunoscut,asa cum nimeni nu le va cunoaste vreodata,asa de mare este iubirea mea pentru tine iubitule, e chiar mai puternica decat la inceput si vreau sa cred ca nimeni si nimic nu o va distruge ,pentru ca... iubirea noastra e mai puternica decat orice fiinta din univers!
Ce sa-ti mai spun? TE IUBESC... mai mult decat meriti ,dragostea nu e limitata.Cred ca stii deja ca..TE IUBESC,nu pentru ceea ce esti tu ci pentru ceea ce sunt eu cand sunt cu tine.
Am suferit atat de mult pentru iubirea asta,chiar mai mult decat poate suferi cineva intr-o viata! Si totusi nici chiar suferinta nu ma mai inspaimanta ! Mai tare ma inspaimanta faptul ca as putea sa ...sa te pierd! Dar nu,,nu renunt ...voi lupta pentru dragostea mea!
Oriunde ma intorc, oriunde merg tu esti acolo,esti acolo... pentru ca eu, te port in mintea si in inima mea si te voi purta mereu ...iubitul meu !
Ce astept de la tine ?...Hmmm...pe langa cele doua cuvinte magice ,faptele trebuie sa vorbeasca...iubitule !


vineri, 8 iulie 2016

CHEF DE SCRIS ...VISEZ ...

Chiar asa! De ce sa nu visezi cu ochii deschisi la ceva frumos, la ceva care iti poate schimba viata. Ne temem deseori sa visam frumos, crezand ca a visa frumos cu ochii deschisi este doar o iluzie si nu vrem ca intr-un final sa deschidem ochii cu adevarat si sa constatam ca tot ce am visat frumos este doar un vis departe de adevar.
Eu zic totusi ca este gresit acest lucru. De ce sa nu pot visa la lucruri frumoase, desi poate ca sunt imposibil de realizat. Eu am o vorba: Nimic nu este de nerealizat atunci cand chiar iti doresti cu ardoare acest lucru, indiferent cate luni sau cati ani vor trebui sa astepti sa se intample . Si poate pe buna dreptate, de ce sa-mi incarc viata cu lucruri inutile si nefolositoare, mai bine visez la lucruri frumoase si poate cine stie intr-o zi se vor indeplini. Macar asa traiesc cu speranta pozitiva ca pot intr-o zi sa-mi indeplinesc visurile.
Sunt foarte multi oameni care nici macar nu incearca sa viseze la lucruri frumose. Desi omul este in general visator si cu totii ne dorim o viata frumoasa si lipsita de griji, doar ca nu toti suntem setati pe aceeasi lungime de unda. Unii nici macar nu stiu sa deosebeasca binele de rau, ei stiind una si buna ca banul este valoarea lor zilnica. Au ideea preconceputa ca fara bani nimic nu merge. Gresit! Fara Dumnezeu nimic nu merge, asta pot s-o spun cert.
Totul se poate rezolva atunci cand ai credinta in Dumnezeu. Multi oameni vor sa le dea Dumnezeu imediat tot ce-si doresc, uitand sa faca lucruri in aceasta privinta . Ma gandesc la  a fi milostiv si cred ca cel mai de pret lucru este sa fii smerit. Smerenia este un atu pentru cei care stiu sa traiasca in acest mod. Mandria este ca un plumb cazut pe sufletul celor care sunt mandrii pana in maduva oaselor. A fi mandru de tine , este pentru mine cel mai josnic lucru posibil in viata unui om. Incearca sa-i lasi pe altii sa te laude si nici atunci sa nu-ti creasca inima de bucurie, ci sa fii smerit, ca doar prin smerenie viata noastra  va fi mai frumoasa si usoara.
Asa ca... a visa cu ochii deschisi nu te costa nimic. Cu rabdare si perseverenta poti obtine rezultate remarcabile atunci cand stii cu adevarat ce vrei de la viata. A sti sa astepti este o virtute pentru cei ce stiu sa faca acest lucru. Cu rabdarea nu te nasti, ea se dobandeste de-a lungul vietii  si se intretine pe tot parcursul nostru in lumea asta.Eu sant in pionierat in a ASTEPTA si cred ca cel de sus imi va da aceasta rabdare .
Asadar oameni buni, visati frumos ca oricum nu aveti ce pierde. Sa nu va ganditi ca va amagiti singuri visand la lucruri frumoase, care oricum ziceti voi ca nu se pot intampla in viata voastra. Dumnezeu este mare si niciodata nu stii cand iti va intinde o mana de ajutor, dar doar atunci cand crezi cu adevarat ca divinitatea iti vegheaza viata. In rest sa auzim...doar de bine!

miercuri, 6 iulie 2016

SI INCA O SCRISOARE ...

 
Astept sa-mi scrii iubite ,asa cum o fac eu ...ti-am scris atat de mult si inca nu am obosit sa-ti scriu .Ti-am scris vorbind despre iubire si despre dorul ce m-apasa ,ti-am scris despre durerea ce ma framanta zilnic... si fericita cand am fost ti-am scris! Poate ca trebuie sa astept putin cam mult pentru o vorba scrisa-n sufletu-mi cu un sarut si-o imbratisare, dar ,eu ma mint si spun ca asteptarea nu e grea si ca durerea nu-i prea mare . 
Sa stii iubite... ca nu sant structurata genetic sa astept. Poate am nevoie de tine ca sa invat mai multe despre viata si, despre mine, pana la urma. Daca-mi promiti ca ai sa-mi scrii in suflet doua vorbe si nu conteaza in ce anotimp ,cu siguranta as sta in arsita de vara, si-m ploi de toamna rece as sta ,nici nu conteaza ca vine gerul iernii stiind ca vei fi primavara mea !