Horoscop zilnic

sâmbătă, 23 iulie 2016

CUM AR FI FOST ...DACA ?

Precis , fiecare ne-am intrebat la un moment dat : Cum ar fi fost , daca … ?  Raspunsuri ? Doar mici banuieli , nimic cert ! Intotdeauna vom sti momentul in care a inceput totul , dar niciodata ultima clipa . Am invatat ca la un moment dat , deciziile pripite se intorc impotriva ta si ca rabdarea e singura metoda pentru a trai frumos , intr-o buna zi . Cineva , mi-a spus ca nu poti repara raul facut cu un alt rau , trebuie doar sa gasesti o parte frumoasa pentru a te vindeca , pentru a te regasi .
Deseori , ne consolam cu amintiri , ne uitam la poze , ascultam melodia preferata si totusi niciodata nu vom mai fi ca inainte ! Trecutul este o arhiva , o magazie , unde scuturand praful , gasesti si azi si maine si poimaine aceleasi lucruri , mai uzate, mai sterse , dar in fapt…aceleasi ! Trecutul , traieste , e viu , se schimba in functie de ceea ce ni se intampla !
La un moment dat , fara sa vrem , tot ce se intampla in jur , te schimba ! Poate scenariul  care n-ai reusit sa-l duci la bun sfarsit , poate masca ce a cazut in timp ce doreai sa pari altfel decat esti… poate , destinul ce-l scriai in fiecare zi , fara sa te temi de sfarsit , poate ai tintit mult prea sus si ti-a fost frica sa nu cazi sau poate … erai deja jos ! Iar de aici , vezi viata altfel : Cum ar fi fost daca , in locul unui  DA am fi spus  NU ? Cum ar fi fost daca ,in locul persoanei alese , am fi ales alta ? Cum ar fi fost daca , am fi spus cu voce tare tot ceea ce-a ramas doar ganduri ? Cu siguranta , ar fi fost totul diferit !
Se zice ca nimic nu e mai greu , decat sa fi singur in clipe in care ti- ar trebui doar o imbratisare ! Dar , uneori e bine sa fi singur , e bine sa iei o pauza din ceea ce faceai si sa te gandesti cum ar fi fost , daca n-ai fi avut nimic din ceea ce ai azi ? Lucrurile cu adevarat importante nu vor fi niciodata cele pe care le poti cumpara cu bani , ci acele lucruri care te fac sa te simti viu cu adevarat : dragostea , emotiile , imbratisarile persoanei iubite , acele clipe in care ai da orice sa le opresti in loc…
Nimeni si nimic nu se intoarce, toti mergem in directii diferite dar ne vom opri intotdeauna in acelasi loc , indiferent de timp ! Caci , vei ceda de multe ori , te vei simti pustiu fara nici o putere de a merge mai departe , vei simti ca totul este in zadar si ca defapt viata , e doar o lupta cu tine ! Poate nu va mai fi nimic de facut, in unele cazuri … poate doar de plans ! Lacrimile curata , te fac sa te simti ca esti om si ca mereu vei fi tradat , judecat si mintit pentru ca , asta e viata , o lupta cu bune si rele !
Si cum ar fi fost daca , intr-o buna zi ti-ai fi facut curajul sa evadezi acolo unde inima ar fi vrut sa te duca ? Cum ar fi fost daca , in loc sa alegem cu mintea , am fi ales cu inima ? Sau… in loc sa alegem cu inima am fi ales cu mintea ? Indiferent de consecinte… Oare toata povestea ar fi fost altfel ? Cu siguranta am fi schimbat totul : persoanele din jur , sentimentele, trairile … Suntem mereu , intr-o continua schimbare… din cauza deciziilor , din cauza persoanelor din jur si la un moment dat , din cauza noastra pentru ca ne maturizam , pentru ca realizam diferenta dintre realitate si poveste ! Prea tarziu , vreodata sa mai schimbi ceva ? Nu, niciodata nu e prea tarziu …

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu