Horoscop zilnic

luni, 28 decembrie 2015

FERICIREA PROSTESTE...

Am ajuns sa cred ca pe om il prosteste fericirea! Omul gandeste si actioneaza doar atunci cand este incercat de tristete, framantari si griji! Tristetea motiveaza omul, fericirea il plafoneaza!
Puteti sa credeti ca sunt doar prostii. Cum naiba sa prosteasca fericirea?! Si cum dracu supararea sa-ti puna mintea in miscare?! Gandind putin lucrurile,o sa vedeti ca asa este. Pur si simplu m-am analizat si am realizat ca este adevarat!
Cand sunt fericita, nu sunt buna de nimic. Adica, mintea mea este setata sa gandeasca numai in acea directie, la acel lucru sau la acel om. Nu mai imi arde nici de munca, nici de scris si ajung sa-mi neglijez preocuparile. Imi neglijez chiar si treburile care nu sufera amanare. De ce? Pentru ca nu sunt in stare sa gandesc si sunt prea ocupata sa simt si sa ma bucur.Nu dureaza prea mult ...aceasta stare !
Cand sunt suparata, lucrurile stau altfel. Creierul meu devine brici. Parca se trezeste la viata. Incercand sa opresc durerea si framantarea, incep sa caut solutii. Incep sa gandesc si sa ma gandesc ce as putea sa fac mai mult si mai bine, astfel incat sa sfarsesc odata cu zbuciumul interior. Daca nu mai este nimic de facut, ma resemnez. Dar resemnarea nu vine de la sine, ci dupa un lung chin. Ca sa fentez agonia, ca sa o ocolesc, imi ocup mintea si viata cu altceva. Mai exact cu munca. Durerea ma inspira, din pacate!
Noi, oamenii, uram tristetea. Avem impresia ca este cea mai dura pedeapsa existenta pe fata pamantului. Si totusi ea vine intotdeauna cu ceva bun. Ne invata sa gandim. Ne trezeste la realitate. Ne face sa fim alerti, sa cautam solutii, sa gasim solutii, pentru ca in final sa le aplicăm. De ce? Pentru a putea scapa, evident, de ACEL zbucium interior care ne sufoca. Si ca s-o spunem si p-aia dreapta, daca n-ar exista supararea si dezamagirea, n-am sti sa apreciem acele momente de bucurie si fericire.
Nici mie nu-mi place tristetea si sigur n-o caut cu lumanarea. In schimb ma arunc cu tot avantul in ceea ce cred si-mi doresc. Daca la final ma asteapta o mare suferinta, nu fug de ea. Prefer sa lupt pentru ce-mi doresc si imi place, prefer sa traiesc, prefer sa infrunt suferinta de dupa decat sa nu simt nimic, decat sa ma feresc de tot ce e bun sau rau in viata! Prefer de o mie de ori sa sufar dupa ce ma bucur, decat sa nu ma bucur deloc si sa nu sufar deloc!
Probabil ca sunt nebuna! Dar nu conteaza! Imi asum chiar si aceasta nebunie dubioasa.
Seara buna ,v-am pupat si am plecat !

OFRANDA DE CRACIUN...


Toti credem ca sarbatoarea Craciunului este sarbatoarea bucuriei ,Nu ?
Poate multi din voi ati mers la biserica in ziua de Craciun sa duceti o ofranda , sa daruiti un pachet celor mai nevoiasi ...si eu am facut acelasi lucru ,dar ce surpriza ...ofranda mea nu a fost bine aleasa si nici inspirata ! Ce pacat ...si ma intreb al cui a fost pacatul ?! 
Cu gand curat si inima buna am cumparat de la magazin candelute (acelea rosii) pe care le stiti cu totii .Am luat pachetele si am pornit spre biserica ,mai bine zis spre catedrala ,trebuia sa merg cu ofrandele in locul bine amenajat si pazit de un calugar Am vrut sa aprind candelutele ...un glas deloc duios imi spune :-nu aveti voie cu aceste candelute ...sant chinezarii facute din untura de caine si este pacat sa aduceti asa ofranda
Am facut ochii mari si am zis : POFTIM ?
-Doamna mergeti in catedrala si cumparati candelute
-Si cu aste ce fac?
-Le aprindeti acasa
-Cum acasa?Acasa aceasta ofranda nu mai este facuta din untura de caine ?
-La cimitir doamna
-Adica ?Totul este o mizerie si daca noi cumparam din biserica totul este pur ?
Am fost foarte suparata la ce mi-au auzit urechile si i-am zis calugarului
-Ce fac daca eu nu mai am bani in buzunar sa cumpar din catedrala ?
-Imi pare rau doamna !
O alta voce din multime spune ; cititi doamna anuntul ...este politica bisericii!
Am plecat cu un gust amar si cu pasii parca mergand inapoi spre catedrala ...am cumparat lumanarile care aveau pretul dublu decat cel de la magazin.
Eu am avut norocul sa daruiesc o ofranda ,dar sa nu uitam ca sant multi care nu au un banut sa-si cumpere o paine ,dapai sa cumpere o lumanare .
Cel mai mult ma durut cand mi-a zis calugarul ca ofranda mea, pe care o cumparasem cu atata bucurie ,nu este decat una din untura de caine pe care o pot falosi acasa sau la cimitir Pfuuuu...oare nu-i mai bine sa ne purtam credinta in suflet si sa lasam biserca sa se ocupe de comert ?
Nici nu stiu daca a mai fost sarbatoarea CRACIUNULUI ...de fapt cred ca a fost un mare targ al bisericii! Imi pare rau ,dar rutatea incepe de la cei care isi poarta numele de "presfintiti ,episcopi..."
Nu am spus aceastea din rautate ,am spus-o ca ma durut si nici nu stiu al cui este pacatul ?


miercuri, 9 decembrie 2015

GALBENUL MEU TRANDAFIR ...

 
Esti trandafirul, rasarit in iarna ,
Imi esti pe lume, cel mai drag !
Esti steaua ce lumineaza viata mea,
Esti...de n-ai fi...
Esti in visurile mele,
In viata mea de zi cu zi.
Esti o raza de soare ,ce-mi ofera frumusetea vietii,
Esti parfumul imbietor datorat de linistea interioara
Esti energia ...de care am nevoie !


luni, 30 noiembrie 2015

DE VORBA CU MINE


Cum te-ai simti astazi?
-Bine. Sunt bine.
-Daca doream sa fiu mintita, acceptam. Spune-mi, cu adevarat, cum te-ai simti astazi?
-Nesigura. Simt ca as dori sa intervina in viata mea ceva intens, ceva de care sa ma leg strans. Si...si ma tot amagesc ca sunt bine, zambesc dar apoi imi amintesc ca e doar o prefacatorie si…sunt trista din nou. Dar asta nu inseamna ca nu-s fericita. Inseamna ca vreau mai mult.
Ma privesc cu suspiciune ...oare sa ma deschid sau nu ?! Daca sa-mi expun sufletul, sau daca sa raspund intrebarilor mele cat se poate de banal.Hmm... i-am spus ca o consider o femeie puternica. Mi-a raspuns ca ...a trebuit sa parcurga un drum ca sa ajunga aici. Si totusi, adanc acolo stiu ca sunt fragila. Ma privea fix cu ochii ei verzi si se juca cu egetele prin paru-i negru ,parca stiind ca e albita e vreme . Astepta o alta intrebare. Nu stiu ce as fi putut sa o intreb. Simteam din partea ei un fel de forta care ma indeparta si totusi ma indemna sa vreau s-o cunosc mai mult. Simteam ca a incerca sa-i intru acolo, in suflet, ar insemna mult, dar nu ma puteam opri si am intrbat :
– Ce-ti doresti cel mai mult de la viata?
-Sa ma regasesc. Sa fiu doar eu, sa stiu mereu cine sunt si sa nu joc jocuri ipocrite. Asta e important pentru mine. Si…mai vreau sa reusesc sa gasesc un echilibru.
-Un echilibru intre ce?
Si-a umezit buzele, s-a uitat in jos si a soptit usor : intre mine si ceilalti. Intre sentimente.
– Ce crezi ca asteapta oamenii de la tine?
-Totul sau nimic. De ce nu ma intrebi ce astept eu de la ei?
-Iti este frica?
-Foarte! Dar, nu las asta sa se vada. Daca ar sti oamenii cat de frica imi este, nu ar mai sta pe ganduri si m-ar ataca. Mi-e frica de ce-as putea sa devin. Insist, e foarte important pentru mine sa stiu cine sunt. Sa fiu eu.
-Şi cine e acel,.a eu?
-Ha! Asta, asta…nu voi putea să-ti raspund. E acolo, undeva. E aici. Uneori simt ca face parte din mine, alteori nu. Dar stiu ca trebuie sa ramana mereu in preajma mea.
-Visezi?
-Cu ochii deschisi si cu ochii inchisi. Numai ca atunci cand visez, tot timpul mentin contactul cu realitatea. Nu ma pot abandona. Niciodata.
-Ai pe cineva apropiat alaturi de tine?
Mi-a zambit si a plecat. In urma ei a inchis usa. Usa de la camera si... usa sufletului . Am ramas Eu si ...sant doar Eu !  




vineri, 27 noiembrie 2015

EROS ...iubire si dorinta !


Poate ai sa vii candva sa traiesti laturi de mine. Anunta-ma cand ai s-o faci. Am sa fiu aici dragule ,la fel ca intodeauna .Iti voi auzi pasii de departe ,iar atunci cand ai sa te apropii ,am sa stiu ca ai venit pentru mine .Probabil ca parfumul tau se va intanli cu al meu la o rascruce ,unde isi vor atinge varful limbii aromele intepatoare . Noi vom fi departe pe atunci.Nu are importanta unde,pentru ca trupurile noastre vor fi impletite,iar lumea va ramane undeva in spate .Atat de in spate ,incat nu va putea vedea cum sanii-mi sunt striviti de-a ta apasare.Mainile-mi scapa de sub control pe spatele-ti lat si gol,simtind placerea eterna .Iti voi sopti la ureche vorbe dulci ,pe care vei crede ca le spun doar in treacat .In adancul inimii eu voi sti ca-ti sant adresate tie si ca-s adevarate .Ma voi intreba mai tarziu daca nu cumva am pacatuit cu gandul ,cu fapta ,cu vorba ,cu tot .Pana acolo ,va fi cale lunga caci trupurile noastre flamande vor degusta unul din celalalt pana la saturatie .Atunci nu am sa ma gandesc la nimic decat la tine si la fiinta ta ,iar cand imi vei spune ca ma iubesti iti voi spune si eu ,doar ca timpul nostru a expirat .E doar o clipa dragule ,pentru ca daca ai sa vii ,ai sa pleci la fel de repede .Ramane clipa ,eu nu am cum !




sâmbătă, 21 noiembrie 2015

UN INGER ...

Un inger a ratacit prin inima mea in aceasta noapte .Mi-a placut !!! emoticon smile As fi vrut sa ma transform si sa zbor spre cer ...sa plutesc usor prin nori ,cu visele mele colorate emoticon smile Stiti ce intrebare am primit ?Hmmm...greu raspuns ,poate voi reusiti mai mult decat mine Intrebarea suna cam asa : cum arata dragostea? 
emoticon smile
Te-ai furisat la mine in suflet in timp ce ascultam linistea noptii.
Nu te-am simtit cand ai intrat. Ochii mei se odihneau pe albastru cerului iar talpile picioarelor mele se scaldau in covorul de frunze aramii . Am adormit. In visul meu am inceput sa valsez gratios. Purtam o rochie galbena si lunga. Calatoream prin lumi in pasi de dans. Ma simteam in tara minunilor. Ma ridicam pe varfuri sau ma asezam in genunchi ca sa cuprind mai bine cu privirea lumile care ma inconjurau. In timp ce-mi admiram faldurile rochiei care se infasurau in jurul trupului meu, o voce maruntica ma striga, facandu-ma sa ma uit in jos
-Cum arata dragostea?
-Dragostea... hmmm, dragostea este. Dragostea arata...am incercat sa-i raspund,continuind sa ma balbai stanjenita de nestiinta mea.
Omuletul ma tragea de rochie.
-Hei, spune-mi cum arata dragostea, spune-mi, spune-mi! te rog sa-mi spui.
– Pai dragostea…stii, este...privirea mea s-a oprit brusc la …
Dintr-o data m-am trezit. Am rasuflat usurata.
– Cum arata dragostea? o voce calda se aude in spatele meu.
Ma intorc si te vad.
Dragostea are forma chipului tau...da ,chiar si a chipului tau !


vineri, 13 noiembrie 2015

SEARA PERFECTA ...




emoticon smiMa iei in brate,imi indepartezi suvitele de pe fata sa ma saruti din nou.M a asezi intre perne si-mi spui ca sunt exceptia tuturor regulilor care au existat vreodata.Nu-mi pasa.Imi pasa ca esti doar al meu.Muzica se aude in continuare,lumanarile palpaie imbujorate si esentele din aer se imbiba in pielea noastra:eu sunt ciocolata de pe buzele tale,iar tu vanilia de pe pieptul meu,moscul pluteste in aer si iasomia ne drogheaza.Nu stim cine suntem,nici nu ne intereseaza pentru ca in seara asta am aruncat orice inhibitie la cosul de gunoi.Trufele de ciocolata devin pensule,pieptul tau panza pentru cea mai incredbila capodopera.Iti place sa st

Aburi fierbinti,aer umed si uleiuri esentiale de vanilie,ciocolata,mosc si iasomie .
Piele proaspata ,umeda si unt de corp,onduleuri mirosind a balsam de par,semintuneric,un covor de lumanari parfumate si muzica in fndal.Pantaloni din satin,munti de perne pufoase,draperii din matase vibrand in ritmul muzicii si trufe de ciocolata pe un platou asezate pe noptiera din lemn negru.E o seara perfecta,e idealul meu de seara perfecta daca ma intrebati.Inchid ochii…
….aud zdraganit de chei,deschid ochii si ma alint usor printre perne ca sa ajung pana la usa.Aud zgomotul pielii tale,felul cum iti desfaci usor cravata,cum iti deschei camasa trantind servieta pe hol,aud cum iti treci mana prin par si cum iti alinti gandurile in care numai pe mine ma ai.Nu te las sa zici nimic,ma uit la tine si iti acopar sufletul cu un sarut.Camasa descheiata aluneca numai prin simpla atingere a degetelor mele pe gatul cald mirosind a siguranta si viata,bratele ti le studiez prin microscopul unghiilor si acum au insemnate pe ele traseele rosii ale dorintei…asta ca sa nu uit drumul inapoi la tine.Ma iei in brate,te resping…Te imping in perete si esti captiv lui:nu poti sa te misti,nu poti sa clipesti,nu poti sa spui nimic pentru ca fiecare cuvant va fi folosit impotriva ta,oricum nicio fraza nu ar putea iesi din pieptul tau pentru ca buzele tale sunt un fruct mult prea ispititor pentru mine ca sa nu-l musc cu toata pasiunea.Si tie iti place…stiu asta din zambetul tau,pentru ca te tradeaza mereu emoticon smile
Ma iei in brate,imi indepartezi suvitele de pe fata sa ma saruti din nou.M a asezi intre perne si-mi spui ca sunt exceptia tuturor regulilor care au existat vreodata.Nu-mi pasa.Imi pasa ca esti doar al meu.Muzica se aude in continuare,lumanarile palpaie imbujorate si esentele din aer se imbiba in pielea noastra:eu sunt ciocolata de pe buzele tale,iar tu vanilia de pe pieptul meu,moscul pluteste in aer si iasomia ne drogheaza.Nu stim cine suntem,nici nu ne intereseaza pentru ca in seara asta am aruncat orice inhibitie la cosul de gunoi.Trufele de ciocolata devin pensule,pieptul tau panza pentru cea mai incredbila capodopera.Iti place sa stii ca imi las fantezia sa fie sclava ta,iti place sa imi plimb mainile prin parul tau si sa iti caut aripile de inger de pe spate.Iti place tot…si zambesti din nou. emoticon smile
Iti aud inima si fac inventarul gurilor de aer pe care le tragi in piept.Ti le decontez pe toate.Imi saruti alunitele si imi promiti ca pentru fiecare din ele o sa-mi oferi o stea.Am bratele tale,pieptul tau,cea mai scumpa haina din lumea:imi place sa o imbrac si sa ma plimb asa prin fata tuturor…da asa goala,imbracata numai in imbratisarea ta.Lumanarile se sting,muzica se intrerupe,aromele din aer dispar,sarutul tau e din ce in ce mai rece…
…deschid ochii.Piele proaspata,umeda si unt de corp,onduleuri mirosind a balsam de par,semintuneric,un covor de lumanari parfumate si muzica in fundal.Pantaloni din satin,munti de perne pufoase,draperii din matase vibrand in ritmul muzicii si trufe de ciocolata pe un platou asezate pe noptiera din lemn negru.Totul e la locul lui,trufele intregi,lumanarile puternic arzand,aromele din aer mai preganante ca niciodata.Am visat?
Stai! se aude ceva…zdranganit de chei.Aud zgomotul pielii tale,felul cum iti desfaci usor cravata,cum iti deschei camasa trantind servieta pe hol…incepe seara mea perfecta!
Daca va place o asa seara... visati emoticon smile ca mine !



marți, 10 noiembrie 2015

INVINGE !

Sunt momente cand trecem in viata prin imprejurari groaznice. Problemele vin peste noi cu rapiditate, simti ca dintr-o data ai pierdut controlul si esti tarat intr-un vartej din care nu poti iesi .Ce ne ramane de facut ? Ne ramane decat sa fim puternici,sa nu ne dam batuti...este greu ,dar atunci cand simti ca-ti este cel mai greu, vine momentul in care trebuie sa stralucim si s-o luam de la capat .Nu stiu care este solutia magica, trebuie sa o gasim singuri in imprejurarile in care ne aflam.Tot ce ne trebuie este sa credem in noi si sa avem curaj !
Nu va dati batuti ! Viata este unica !!!

marți, 27 octombrie 2015

MAI TRECE INCA O TOAMNA


M-asez pe-o banca veche, sa sorb o ultima tigara,
Vantul imi poarta spre ureche, o armonie de chitara…
Tai fumul gros cu o privire cu radacini prinse-n trecut,
De-ai FI, n-ai fi o amintire, ci doar o palma si-un sarut.
Azi ma gandesc cu nostalgie, ca voi mai sterge inca un an,
Din viata mea si-asa pustie, prin care toate trec in van…
E liniste in jur, e noapte… Si strazile par poezii,
Dau iz de vin si mere coapte, nocturnelor melancolii…
Feresc o lacrima, strang ochii, pornesc in pasul fara graba,
Mai ratacesc la doua soapte, sub felinarele tarzii...
Frigul ma patrunde-n suflet, in abur gros pierd o suflare
Si simt cum dorul meu ma doare .
E liniste in jur, e noapte… Pe strazile de-acum pustii,
S-a intetit vantul de toamna si vuietul imi da fiori…
Iti spun ADIO, draga doamna,
Pana vei implini ...o alta toamna !

luni, 26 octombrie 2015

NIMIC LINISTITOR ...

Pe masura ce trec anii lumea este din ce in ce mai agitata si mai nervoasa. Totul trebuie facut repede. Nu mai este timp. Nici macar pentru rabdare.
Hai sa facem aia, hai sa dregem aia, sa mergem ca se intuneca.... numai scuze gasite aiurea pentru agitatie. Si am impresia nebuna ca oamenii in ziua de azi nu mai stiu ce inseamna sa stai locului. Habar nu au ce bine este sa stai in pat si sa adormi la televizor, macar de doua ori pe saptamana . Sa uiti de tot, de toti si de toate si sa te cufunzi in visare. Ceea ce ma ingrijoreaza si mai tare este faptul ca nici macar pentru vise nu mai este loc. Ia sa intrebati voi pe strada pe orice trecator doriti cand a visat ceva ultima oara? Sa vedeti ce va raspunde...
Mai visam doar cu ochii deschisi,avem atatea dorinteee ...si... doar atat !

TRAIM INTR-O LUME ...


cu cer ,cu munti ,cu pomi,
cu rasarituri si apusuri
cu verde ,albastru si sangeriu .
Cerul...
cu stele ,cu soare ,
cu senin si cu furtuna .
Muntii...
cu creste ,cu prapastii,
cu zapada si avalanse .
Pomii...
cu verde ,cu pasari ,
cu fructe ,cu omizi .
Si intre toate acestea ,
Oamenii,
cu catec ,ce veselie?
doar idei , ganduri ,
griji si suparari .
Aveti grija de voi si ... nu lasati grijile sa va atinga!


INIMA TA ,INCA E LA MINE

Ai venit intr-un moment, eram singura
Mi-ai oferit soarele cu privirea ta
Soaptele tale imi gadila sufletul
Minunea de-a te iubi isi spune cuvantul
Cand a inceput frigul... 
Tu ai fugit ,
Impiedicat ,dar ai fugit ...
Stiu ,gandul tot la mine iti este !
Nu-mi pare rau ...,
As vrea sa mai vad un suras,pe buzele tale
Un zambet larg ,in inima ce doare !
Stiu fiecare parte din tine,
Cand nelinistea te-ncearca
Imi cauti zambetele si bataile inimii
Pentru ca pe veci ti-ai daruit inima mie,
Iar eu stiu sa am grija de ea!


duminică, 18 octombrie 2015

E TOAMNA ...sant frunza !


Oftez si plang de fiecare data ...
Vantul mi-a zis ca intr-o zi ma va rupe ,
Ma va arunca pe pamant si....
Sant o frunza rupta de vant 
Cazuta-n uitare ,
Plecarea din ram ,stiti ca ma doare ?
Mai zbor o clipa ,mai plutesc putin
Apoi poposesc pe pamant stain
Si las trupul sa doarma ,sa uite
Un pas neglijent ,ma sfarama in sute .
Sant suflet de om cazut in durere
Care a uitat sa mai spere
Se pare ca ...unde era ieri traire
Azi e pustiu ...si nu-mi e bine !
Pe alaturi trec altii ...
Mai straini par si ei
Cum strain e si sufletul ,de cum se stia
Trecatoare prin vreme ,staina si ea
De cand frunza se frange e pentru mereu.
Unui suflet sfaramat inca-i e greu...
Infinit e secretul ,locul pe unde
Unde un zabet ramas intr-un colt se ascunde
Si pana la urma razbate in sus,
In timp ce mirarea e mare nespus
Ca dupa durerea atat de adanca
Trairea din el ,e-aproape de stanca .


marți, 13 octombrie 2015

MAI MULT DECAT UIMIRE

E destul de socant sa constati ca oameni in care ai crezut, fata de care ai fost deschis, sa-ti zica la un moment dat sa dispari din viata lor pentru ca ai spus ce ai simtit ,pentru ca ai facut nu stiu ce, ca si cum tot ce a fost pana atunci, nu mai exista.Un pas gresit( mai grav daca el exista doar in mintea celui care acuza!!) si s-a dus totul, ca si cum n-ar fi fost nimic, ca si cum prietenia, timpul oferit, atentia, tot, nu ar mai conta. Te si intrebi daca nu cumva oamenii respectiv nu au o problema...la mansarda...
Eu una sunt destul de naiva, ar spune unii, eu spun altfel: INCA mai cred in oameni! De aceea accept multe, chiar daca unii ar susitine, vai, n-are pic de mandrie, e o proasta! Oare asa sa fie? Din fericire, sunt multi , zic eu, care apreciaza deschiderea mea fata de ei, oameni de la care, surprinzator, aflu lucruri noi,frumoase, despre mine, tocmai pentru ca le-am acordat incredere. E de bine, e de rau? ...nici nu mai conteaza !
Aveti grija la increderea acordata ...sant si oameni care fug nemotivat daca le spui lucruri ...prea multa dezbatere pe duelul mintilor ,o fi de bine ,o fi de rau?


GENEROZITATEA

Sa va feriti de generozitatea omului prost, a celui smecher si a saracului !
In primul rand, omul prost iti va da bucuros, apoi iti va cere inapoi. Pentru ca, chiar daca iti va darui din suflet, un "viermisor" ii va roade mintea si ii va spune ca, fie ti-a dat prea mult, fie nu trebuia sa-ti dea pentru ca nu meriti, fie ca dandu-ti tie el va ramane fara. Si aproape intotdeauna iti va cere inapoi sau iti va arunca vorbe de repros.
Smecherul iti da putin si iti va cere mult pe urma. Isi va etala generozitatea cu fiecare prilej, aducand-ti aminte ca ti-a facut un mare favor. Apoi iti va cere inzecit, ramanand la final in castig. Daca te prizi, se supara.
Omului sarac ii va fi intotdeauna frica de saracie, de foame, de orice neajuns si nimic din ce are nu ii este suficient. Din puncul lui de vedere, nimeni nu merita nimic gratis. In mintea sa va calcula de o suta de ori pana va darui ceva. Si daca o va face, va avea grija sa ia inapoi.
Precum vedeti, generozitatea si frica nu au nimic in comun. Tuturor le este frica. Iar justificari se gasesc cu sacul. Daca pentru un om sarac, supravietuirea este esentiala, pentru unul cu venituri de sute sau mii de euro, dupa parerea mea, frica nu-si mai are justificare.
Sa va zic un secret: ... toti am trait si experimentat lipsa inca din frageda pruncie si, daca privim in urma, vom descoperi in propria istorie oameni chibzuiti, muncitori, cu grija pentru fiecare lucru dobandit cu sudoare si cu teama pentru ziua de maine. In fapt, de la ei ne vine frica si nu putem s-o stergem cu buretele, intr-o zi sau in cateva decenii.
Pe de alta parte, generozitatea este o trasatura nobila, o calitate a spiritului, similara cu bunatatea. Generozitatea se educa - individual, colectiv, nu are importanta. Ea tine de frumusetea interioara si este rodul unei dezvoltari personale constituite pe valori si intelegerea ca lumea in care traim se bazeaza pe o alta structura, mult mai elevata si impartiala. Daruind, oamenii se imbogatesc spiritual, in primul rand prin multumirea de sine si in al doilea rand, si cel mai important, acumuland multumirea celorlalti.
Nimeni nu cere sa semanam cu Maica Theresa, pentru ca atunci putem fi acuzati usor de egoism... dar, din cand in cand, o floare, o gogoasa sau un zambet, nu cred ca saraceste pe nimeni. Generozitatea inseamna bucurie, nu obligatie. Sa fiti iubiti !




sâmbătă, 10 octombrie 2015

AM CREZUT...


Am crezut intr-o noua zi ..intr-un nou inceput ,in ceva ce am vrut sa cred ,orbeste !
Am inchis ochii mintii si mi-am deschis fereastra sufletului ,poate imi doream prea mult sa aflu
ce inseamna iubirea ,am ales sa iubesc cu inima,cu sufletul ,nu cu mintea ,
am tinut ochii strans  inchisi
si am refuzat sa vad ceea ce era de vazut ,voit,am facut dintr-un om un inger,
pentru ca asa am vrut sa simt ,
asa am vrut sa cred,ca ingerii exista ,ca iti pot darui ,iubire,lumina ,caldura ,
ca iti pot lua tot ce e rau ,lacrimi ,durere,
deznadejde ...tot,tot ce e rau si iti umbreste sufletul si asa a fost ,
pentru ca am vrut
sa cred intr-un vis ce a existat doar in mintea mea  si nu regret nimic,
chiar daca a fost un vis ,am simtit ca un inger m-a atins cu iubire,ca o ploaie calda  de vara
ce iti incalzeste sufletul...
Dar azi ....deschid ochii  si imi voi inchide fereastra sufletului ,
oamenii si ingerii pot privi inauntru  dar ,doar din afara ,
inauntru sunt urmele unei ploi calde  ce picura amintiri care ard....si las ploii dreptul sa ma doara....

miercuri, 30 septembrie 2015

VIATA ...e ca un cerc

In general viata este o lupta neincetata...cred ca trebuie sa ai nevoie de acea picatura de noroc! Si daca nu ai acel noroc, tu trebuie sa lupti continu,pentru ca daca te lasi pagubas si-ti spui "m-am saturat" inseamna ca esti un las si nu esti in stare sa faci fata greutatilor care survin. Pierderile se manifesta prin clipele de tristete,iar gloria prin momentele de fericire...asa ca doar de tine depinde cate clipe nefericite vei avea, caci nici o nereusita nu este o pierdere atata timp cat nu cedam. Eu am mici regrete in viata mea ,poate ca as fi modificat unele lucruri daca as fi avut alta mentalitate, dar asta este si sunt mindra de mine chiar si asa imperfecta. Eu vreau sa raman aceeasi optimista care crede ca viata este darul divin...iar greutatile sunt facute sa ne indrepte...eu vad viata ca pe o poezie care uneori are rima iar uneori nu...e ca un cerc....ca acea roata care se invirte si ajunge in acelasi punct...eu asa o vad...totul ne influentaza viata....iar noi putem doar sa traim fiecare moment si sa vedem partea buna a lucrurilor fara pareri de rau. Sa aveti o toamna blanda ,care sa va mangaie sau sa va trezeasca fiecare coltisor al sufletului ! 

IUBITE...

Voiam sa te fac sa vezi lumea prin ochii mei. Niciodata nu am simtit teama sau neliniste la gandul zilei de maine, spre deosebire de tine care treceai prin sita mintii fiecare sentiment sau emotie. Voiam sa te schimb, sa te fac asemanator mie, poate fiindca te iubeam prea mult si suferinta ta imi era familiara. Ma durea în aceeasi masura ca si pe tine, poate ceva mai mult. Nu ințelegeam de ce nu poti vedea ce vedeam eu, frumusetea, extraordinarul, miracolul din fiecare clipa. Nu intelegeam de ce nu poti simti armonia, linistea, muzica fiecarei zile. Eu iti promiteam o zi maine speciala insa tu nu luai in calcul decat trecutul. Fiecare decizie de-a ta se baza pe radacinile unei erori trecute. Erai macinat de ele. Fiecare zi era doar o umbra a ceea ce putea fi. Voiam sa fac ceva maret, ceva stupid, ceva iesit din comun doar ca-ti zgudui lumea rece si devoratoare de suflete in care traiai. Dar nu stiam ce. Nu stiam cum. Intotdeauna ai fost o persoana dificil de inteles. In fiecare zi repetam aceleasi cuvinte ca o placa stricata si probabil iti paream o nebuna. Dar faceam asta doar fiindca te iubeam, doar fiindca doream sa impartasesc cu tine fericirea mea, multumirea sufleteasca. Era atat de usor sa te fac sa privesti cu ochii mei insa orgoliul tau era mai mare decat dorinta mea. Am renuntat in cele din urma. Iar tu te-ai lasat atras si mai mult in lumea ta nepamanteana. Probabil,in lumea aceea gaseai linistea de care aveai nevoie si pe care nu reuseai sa o gasesti in prezent, alaturi de mine. Am renuntat cu gandul ca nu sunt eu lumina ta, ca nu pot fi semnul de care ai nevoie ca sa te trezesti, dar asta nu ma impiedica sa ma intreb daca nu cumva trebuia să fortez lucrurile mai mult. Daca nu cumva trebuia sa fiu mai incapatanata, mai rigida, mai insistenta cu tine. Te iubeam atat de mult si nu voiam sa te las prada trecutului,inca acesta a fost mai puternic decat mine. In ziua in care am renuntat cerul a plans impreuna cu mine. Eram afara in ploaie, cu bagajele in jurul meu si cu ochii plini de lacrimi ridicati spre fereastra ta. Era momentul ideal sa-mi dai un semn. Orice. Il puteam intelege caci inima mea nu astepta decat o zvacnire a perdelei ca sa se poata intoarce fara sa se umilească. Dar perdeaua de la fereastra a ramas la fel de neclintita ca si pasii tai, ca si vocea ta. Si am plecat in cele din urma, cu toate sentimentele aruncate la inghesuiala in valiza, cu toate emotiile vraiste, cu indoieli si regrete. Ajunsesem sa vad lumea ta cu ochii tai, cu sufletul tau. In cele din urma ai reusit sa faci ceea ce nu eu nu am putut, sa-mi arati lumea in care traiesti. Mi-e frig. Mi-e teama. Si e atat de intuneric aici. Si ziua de maine pare atat de departe!

duminică, 13 septembrie 2015

....!?


Ai vrea sa pleci
dar ti-este teama,
Sa taci ai vrea
dar ti-e prea dor
Sa-mi spui, nu poti
caci in cuvinte
iluziile noastre mor.
Sa plangi nu-i drept,
al meu e plansul
Sa strigi la mine
e-n zadar.
Ca sa-nţelegi
ascunsa taina,
alunga nemilosul ...dar.
Sa vii nu poti,
sa uiti nu vrei
Calci pe-amintiri
cu pasii grei.


IZ DE TOAMNA ...

A coborat toamna in sufletul meu
Cu o rasuflare ca argintul greu
Ca o nefiinta veche ce nu moare
Chiar de amintirea frunzelor ma doare.
A venit racoarea in sufletul meu
Alba si inalta ca un Dumnezeu
Ce imi stie dorul vesnic dar asteapta
Inima sa urce azi inca o treapta.
A suierat vantul prin sufletul meu
Sa-mi inalte visul pe aripi de zmeu
Sa-mi lase cuvantul liber sa aleaga
Umbra sau lumina vietii ce dezleaga.
A coborat toamna in sufletul meu
Lin ca o iubire ce va sti mereu
Sa-mi ridice valul, muntii sa-i coboare
Inima sa-mi umple cu rotiri de soare.


vineri, 11 septembrie 2015

PLOUA si...


Imi sant gandurile fragile si se desira in in fiori...pfuuu !Ganduri ce rasuna ca un ecou, ganduri ce susura precum un izvor,sunt gaduri ce dau de amintiri sculptate de suflet in suspine ...
Picurii ploii se sparg de asfalt ...asa se sparg suspinele in sufletul meu ...si nici nu a plecat de multa vreme ,iar dorul ma sfasie...mie dor de copilul meu !
Sant perfect de inperfecta ,poate un dezastru confuz,dar o mama demna !
Soarta, uneori, te poarta in singuratati indepartate si uneori cazatoare.
Of...tot pe ganduri si inchipuiri fara raspuns…ma infioara freamatul fiorului ce-l simt pe dinauntru…parca ar fi picaturi de otrava ,care ma omoara incet si sigur . Doameee...amalgam de ganduri am in mine. Imi perpelesc angelicul in sintagme negre. Gata !..trebuie sa-mi revin ,n-o sa se intample nimic rau !
Viataa ...lasa-ne in ritmul tumultos ,dar nu ne baga in iuresul tau !


luni, 7 septembrie 2015

Iubite...

IUBITE ...mi-aduc aminte de noaptea in care noi doi ..ne-am ascuns in patul dragostei ,inveliti cu cearsaful iubirii...respiratiile noastre erau sacadate ,soptindu-ne ca ne vom iubi mereu .
Mangaierea soaptelor calde ma faceau sa cred ca nici o femeie din lume nu poate fi mai iubita decat mine .
Ti-aduci aminte IUBITE ,cand zorii dimineti ne trezeau in freamatul de frunze uscate cu iz de toamna si ne planuiam frumoasele zile care urmau ...ne serveam iubirea si-n ceasul din zori ...zburam pe culmi ,era frumos !!!!...ne regaseam pe inserate IUBITE,spunandu-ne ce am facut in cursul zilei ...exista si lacrima iubite ,dar mi-o stergeai cu batista sufletului ,erai pezent ,stiai s-o faci!
Sa nu uitam IUBITE ,ca suntem efemeri si noi ,chiar daca-n lumea asta putem umbla si goi ...doar sufletul ne este plin de lumina , aparat de toamna si rugina ...

joi, 3 septembrie 2015

OCHII TAI

Prea multe zile de cand ma gandesc la privirea ta… mult prea multe… Am prea multe sentimente adunate in suflet si prea putine cuvinte pentru a le exprima…
Mi-au inundat sufletul, mi-au amestecat simturile, m-au chinuit zi si noapte… ochii tai m-au facut sa uit de mine, de toată lumea…
Am in minte doar privirea ta si chiar de incerc, nu pot asterne nici o litera… Ma holbez la o foaie alba si nu pot vedea decat zambetul ochilor tai… De stii sau nu, tu poti zambi cu privirea… de-a fost inchipuire sau nu… de-a fost vis sau realitate, lasa-mi amintirea si nu mi-o fura…
Stiu ca nu vei mai sta… stiu ca nu te pot opri… stiu ca drumurile ni se vor desparti… dar, te rog, nu face nimic pentru a-mi sterge aceasta iluzie…
Mai cauta-mi privirea o data… mai zambeste-mi o data… si voi sti ca n-a fost doar in mintea mea… Lasa-mi un vis frumos !

IN NOAPTE...


Rochia imi atarna pe un umar dezgolindu-l pe celalalt. Nu ma vazuse de multa vreme ,insa privirea ii trada teama. Ar fi vrut sa se aproprie , sa ma simta... parfumul invaluindu-l intr-o stare de visare din care nu ar fi vrut sa se mai trezeasca. Dar a stat deoparte privindu-ma atent ca si cum timpul nu s-ar fi interpus intre noi. Si ar fi vrut sa ma prinda de mana, sa imii simta fiecare por al pielii cum tremura la atingerea lui. Sa ma privasca in ochi iar eu...sa ii citeasc in ochii lui dorinta. Sa poata sa ma dezbrace de cuvinte si de tot... si  in intunericul noptii sa le ascunda macar pentru inca o singura data , trupurile inecate in pacat. Dar timpul, timpul nu sta in loc si secundele au uitat de mult sa sune in acelasi ritm pentru amandoi. Nici noaptea nu mai e la fel ca alta data cand o facea partasa la jocurile noastre. Pana si luna ne priveste facandu-ne semn ca zorii zilei nu ne vor gasi mergand pe acelasi drum.
Si zambetul ii lumina fata. Nu il vazusem de multa vreme insa ochii lui tradau regretele. Ar fi vrut sa plece din orizontul lui, dar pasii nu vroiau sa ii asculte instinctul. A ramas asa...privindu-ma tacut in contemplarea lui. Din cand in cand ochii isi cautau alte directii dar la final tot se intersectau inevitabil. Obrazul drept trada si el nostalgic amintirea ultimului sarut, tradus printr-un picur de tristete. Si ar fi vrut sa alerge, sa ma prinda de mana, dar urmele pasilor m-ar fi tarat astfel in trecut. Si am ramas , privindu-ne tacut..

Si anii atarnau grei in spatele nostru, timpul ne condamna trecutul, iar destinul era judecatorul suprem. Si ranile trec ,dar urmele vor ramane mereu acolo indiferent de vreme. Undeva amintirile isi vor spune mereu cuvantul pentru ca ceea ce nu e menit sa fie uitat ,ne va bantui mereu gandurile.
Pasii lui se apropriau de mine tot mai mult. Cu fiecare urma lasata in spate tesea tot mai multe iluzii in umbra lui. Dar ... s-a orpit sa priveasca inca o data tacerea ,sa fie sigur ca efortul lui de-a ma prinde de mana isi va gasi un inteles. I-am văzut ochii rataciti departe de el, undeva catre un nou orizont, cautand o alta linie de plutire. Si l-amzarit pe El si visul i-a fost spulberat de realitatea din privirea celui se se inalta in dreapta... lui.






joi, 27 august 2015

IMI PLACE NOAPTEA!

 Sunt singura cu mine insami, gandurile pot vorbi fara teama de a fi auzite de altcineva. Nu e nimeni langa mine ca sa le rastalmaceasca sensul, nu sunt nevoita sa suport priviri dezaprobatoare. Nu-mi incatuseaza nimeni trupul intr-o stransoare fara sansa de evadare si ma bucur in fiecare clipa de liniste...
Incet.. cuvintele se rostogolesc ,incep sa tastez fiecare cuvant sa nu se piarda din gand si sa rataceasca ... sant atatea emotii variate... Uneori, ele se inghesuie unele intr-altele, alcatuind un curcubeu de sentimente ce ma zapaceste.Si ma intreb : oare chiar sunt ale mele..? si mi se par a fi superficiale, deci.. ma grabesc sa dau pagina, si alta... sunt atat de multe! Plec cu gandul in cautarea celei potrivite pentru a dezvalui ceea ce este ascuns. Apoi, pierzandu-ma in detalii nesemnificative, imi scapa adevaratul sens, uit ce am vrut sa scriu... nimic nu mai pare a fi important.
Hmmmmm... tocmai mi-am dat seama ca n-am privit stelele cu cineva alaturi.. inlantuiti in tandretea unei imbratisari , fara a incerca sa imortalizam clipa, fara a ne spune nimic, doar sa stam imbratisati, asteptand sa cadem in vraja universului plin de mistere.. ce rau imi pare! Sunt clipe fascinante, ca acestea care se pierd si nu le mai regasesti niciodata!
Siiii...doar de maini este nevoie pentru a imbratisa? Eee...poti imbratisa si cu o privire, ori doar cu inima, daca o mai simti vie. Eu prefer, totusi, atingerea mainii, asa, pot sa simt bataile inimii celuilalt.. sa le numar, sa le compar.. cu ale mele. Sa nu se mai auda nimic altceva decat inima care isi striga iubirea. Astfel, pot avea impresia ca sunt una cu cel iubit. E o senzatie extraordinara, dar, nu-mi amintesc sa fi imbratisat asa, decat in visele mele. E posibil sa ma insel, caci mi-am impus sa uit anumite clipe, acum mult timp.
Oare... cand voi intelege totul asa cum a fost cu adevarat..? Sa pot sa trec mai departe, astfel, sa pot spune ca ...clipa trecuta nu mai are nici o putere asupra mea, nu ma va trage mereu inspre ea.. reprosandu-mi slabiciunile.

As vrea sa plec, purtandu-mi pasii pe strazi pustii. sa imbratisez in mine raceala vantului, sa ma ratacesc prin noianul de frunze muribunde.. nu vreau sa ma gaseasca nimeni. Nu am nimic sa-i arat, sa-i spun... caci, cu tristetea nu ma pot lauda, nu ar interesa pe nimeni, mai ales pe cei mai puternici decat mine care au reusit... sa uite cum e.


marți, 25 august 2015

TOAMNA SUFLETULUI ...


E toamna in sufletul meu…
E toamna in par si prin gene,
Pierduta in vise, alene,
De toamna… in sufletul meu.
E toamna prin amintiri,
Departe prin ceata si nori,
E toamna, e frig si e dor,
De toamna… prin amintiri!
E toamna si totusi speranta,
Cand ploua in suflet si in gand,
Cu amintiri, rand pe rand,
De toamna… Si totusi speranta!


SARUTA-MA


Saruta-ma sa uit de mine … 
De numele pe care-l port in soapta
Sa uit de anii grei din spate 
De zilele inlacrimate .
Saruta-ma sa uit de oameni,
De ganduri ce se zbat continuu in minte.
Saruta-ma sa uit de ploaie,
De frigul din suflet si mult prea greoi.
Saruta-ma sa uit de abis,
De negru si de praful ce asterne durere .
Saruta-ma sa uit de prieteni ,
De mastile lor purtate in coltul inimii.
Saruta-ma... ieri ,
Dar saruta-ma si azi si maine ...
Saruta-ma sa uit de lacrimi
De teama si de moarte .
Saruta-ma cand ma iubesti ,
Dar si cand ma urasti .
Saruta-ma ,cand razi ca un copil,
Dar si cand plangi sarat-amar
Saruta-ma sa uit locul...
Dar apoi sa reapar .
Saruta-ma de bun ramas ,
Dar niciodata de ..ADIO !


luni, 24 august 2015

LASA-MA


Lasa-ma sa te iubesc chiar daca n-am sa te vad niciodata,
Lasa-ma sa imi traiesc visul pana la capat ,
Ca si cum ar fi ultimul vis...
Lasa-ma sa te strig in tacere cu soapte mute ,
Chiar daca nu ma auzi si n-ai sa vii niciodata ,
Lasa-ma sa te astept...
Lasa-ma sa te ascult ,
Chiar daca nu voi stii niciodata cum e sa ma cufund in vocea ta deplin,
Sa iti aud glasul inimii ce imi sopteste duios iubirea...
Lasa-ma sa plang ...
Iar din lacrimi sa fac curcubeu ,
Sa ma intind pe cerul sufletului tau


TACERI

Tacerile...ale singuratatii,pastreaza in memoria lor candoarea viselor.
Tacerile...sant pastratoarele secretelor,care stau mereu de veghe la poarta amintirilor.
Tacerile ... imbraca glasul cuvintelor, soptindu-ne sa pastram neatinsa, nepretuita ...tacere .
Tacerile ... ne mangaie tandru cu a lor aripa,se pierd in valtoarea gandului,
in albastrul infinitului. 
Sa fie totul  ,intr-o tacere tandra !?